Гледате брояча на вашия сайт през час и все показва същото – една кръгла нула. Сайта Ви е нов , изгоряли сте при някой Google ъпдейт или пък просто никой не проявява интерес към сайта Ви. Диагнозата е „Без трафик“ и в статията реших да дам няколко съвета за „ремонт“ на вашия сайт. Ще разгледам конкретно два по-конкретни случая чието решение е подобно: при нов сайт или неблагоприятен гугъл ъпдейт.

Какво да правим при нов сайт!

Ако вашият сайт е нов ( тоест на няколко дни/седмици ), трафика от търсачките не е гарантиран дори и при правилна оптимизация. В 90% от случаите трафика идва от други сайтове или социалните мрежи. Какво правим? Споделяйте сайта си в социалните мрежи, добивайте релевантни линкове, участвайте в дискусии като оставяте линк след себе си. Ако сайта е добре направен и интересен, няма причина трафик да липсва. При нов случай аз не залагам толкова на линк билдинга колкото до качествения трафик и споделянето в социалните мрежи. Създайте си Facebook, G+ страници, развивайте ги и ги поддържайте. Пишете във форуми, коментирайте по блогове. Но в началото не правете всичко само и само заради линка който получавате. Споделяйте с приятели! В тази част от развитието на сайта е по-важен самия сайт отколкото трафика, защото ако сайта е добър и съдържанието е качествено, оптимизация не е нужна даже според мен. Уверете се, че On-Page оптимизацията на вашия сайт е на 100% ( оформление на текста, микродати, външни препратки и много много други. ). А и не забравяйте редовното и качествено съдържание. Ако сте избрали правилните думи за оптимизация при чичо Гугъл, след време всичко потръгва, заливате се от трафик и забогатявате.

Неблагоприятен гугъл ъпдейт – без паника!

В предишна статия писах, че почти няма оправия от някои ъпдейти. Е така си мислех, вече има оправия от всички ъпдейти, просто е нужно доста време ( от сорта на няколко седмици до колкото съм информиран). Така първата стъпка е да оправите грешките: ако ви е погнала панда или пингвин, оправяйте съдържанието и премахвайте лошите линкове. Какво имам предвид под това да се оправи съдържанието. Качественето съдържание е уникално, включва няколко параграфа текст, 1-2 картинки и видео по желание (мое мнение). А също така ако сте линквали разни идиоти срещу някакви суми, във ваш плюс е по-добре да премахнете линкове (google disavow) и да върнете парите (или част от тях, или изобщо да не връщате нищо). След като сте оправили всичко и сте уверени, пускате един reconsideration request в гугъл. Важно: за по-добър успех, го напишете на езика на който е сайта, като обясните подробно каква е грешката, дали сте я оправили и така нататък. Както написах в по-горната част на статията, е хубаво да имате facebook и g+ страници. Трафикът от тях не зависи от търсачките. За мен този трафик е ценен, защото е като „резерва“ когато гугъл отсъства. И пак, продължавайте със дискусиите по форумите и коментирането по блогове, създайте и някаква репутация, нека хората пишат за вас (и линкват). 

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...