Има ли изобщо такова нещо? Безплатното сео може да наречете, когато вие самите си правите всичко, а не плащате на някой да го направи вместо вас. Това е хубаво, защото сами вие знаете крайните резултати и знаете какво се направили, за да стигнете до определена точка. Но дори и това си има цена.

Най-лесният начин да започнете, е като напишете няколко статии и ги пуснете по различни сайтове. Но статиите трябва да са уникални, а не копи пейст работа, защото на много места няма да се приемат. Това означава, че трябва да стойте и да пишете статия след статия за всеки сайт, а колкото повече сайтове имате с линкове към вас, толкова по-добре. Представете си какво начинание е да ги напишете. Сами си определяте темите, мъчите се над всяка една, дори да пишете бързо и да ви идва отръки, все пак минимално ви трябват едни 15 мин. За да прегледате дали всичко е точно. Много време е.

Статии само няма да ви издигнат на първо място. Ще се наложи да разпространите и линк към сайта си. Знаете ли колко сайта публикуват безплатно линкове? Много са. Повечето ви казват, че трябва да чакате потвърждение или проверка от администратор, което допълнително усложнява нещата. Колкото повече публикувате, толкова по-добре за вас.

Но дори само тези две начинания няма да ви помогнат. Трябва ви и хубава реклама. Дори да не ползвате рекламите на google, пак, за да рекламирате в други сайтове, трябва да говорите със собствениците колко струва рекламата и колкото повече питате, толкова повече може да ви откажат заради цената или поради друга причина.

Може би, един много важен аспект е, да сте активни в социалните мрежи и сайтове за споделяне на съдържание. Колкото по-често публикувате във фейсбук или друга социална система, толкова повече хора, ще чуят за вас.Но дори това отнема много време. Трябва да мислите нещо подходящо за описание, картинки и точно време на показване. Нищо не е толкова лесно, колкото си мислите.

Какво излиза в крайна сметка — има ли безплатно сео? Не. За да е безплатно, значи трябва само да си дадете линка на сайта и да очаквате той да се класира, без да плащате, без да правите нищо повече. Това няма как да стане. Ако, ще го правите вие, то тогава трябва да отделите голяма част от времето си и знанията, които притежавате за различните ниши, докато се издигнете на първо място. Ако нямате толкова свободно време да пишете и разпространявате, по-добре се доверете на някоя фирма за СЕО, прочетете коментари за тях, за да разберете, че са коректни или питайте някой, който е използвал техните услуги. Понякога, са много по-добро решение от това ръчно да се опитвате да се позиционирате на първо място.

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...