Здравейте! Реших да направя едно ревю на един лаптоп модел на Acer който наистина ми хареса като характеристики, а и не само, на външнен вид той е още по-привлекателен.

Серията лаптопи Aspire VN7 /познати още като V15 Nitro/ е проектирана да задоволи нуждите на геймъри и хора търсещи топ характеристики в сравнително компактно тяло. Моделите на Acer VN7-591G имат добри дисплеи (минимум Full HD), процесор поне i5, и оперативна памет от 8GB. Моделът, който ще разгледам тук е най-напомпания в хардуерно отношение предлаган от notebook.bg.

Лаптопа е изработен от комбинация между алуминий и пластмаса с приятно текстурно покритие. Върху тъчпада има лепенка ‘Black Edition’. От дясната страна са разположени цели три USB 3.0 порта, HDMI и аудио изхода. В ляво е само системата за заключване Kensington Lock. Слота за карти се намира отпред, а клавиатурата е елегантна и удобна за писане.acer

Тук вместо 15.6 инчов Full HD екран имаме 4к резолюция или 3840×2160, което води до много по-качествена и детайлна картина. Дисплеят е матов IPS с отличен ъгъл на видимост. Комбинацията от матова повърхност, добра яркост и висок контраст правят така, че лаптопа може да се ползва и на открито при силна слънчева светлина.

Acer Aspire VN7-591G се захранва от последно поколение Haswell процесор – Intell Core i7-4710Q. Той осигурява достатъчна изчислителна мощ за всякакви операции и последните игри излезли на пазара. Работи с базова честота от 2.5GHz и 6 MB КЕШ, като може да достигне скорости до 3.5GHz на четирите ядра. Оперативната памет при този модел е 8 GB DDR3, което е напълно достатъчно, като все пак съществува и възможност за надграждане.

Aspire е екипиран с две видео карти – вградена HD Graphics 4600, отговаряща за нормалните и не-ресурсоемки операции, докато GeForce GTX 860M се грижи за програми изискващи графична мощ и за игрите. Превключването става автоматично, така че няма грижа за това. GTX 860M е и високо производителен графичен адаптер работещ с честота от 1029 MHz. С включването на турбо, честотата може да се повиши до 1097 MHz. Ядрото е подкрепено от 4 GB супер бърза GDDR5 памет. Крайният резултат очаквано е впечатляващ и този лаптоп се представя на нужното ниво.

Само бегъл поглед върху спецификациите на този мобилен „звяр“ е достатъчен, за да предценя, че лаптопът няма да има никакви проблеми да подкара добре всяка една игра. При HD резолюция и най-добри настройки на видеото, всички съвременни игри ще вървят гладко.

Твърдият диск тук е стандартен HDD с капацитет от 2 TB. Използването на SSD ще да доведе до още по-бърза и по-стабилна система, но тези устройства са все още много скъпи и са с малък капацитет, затова пък може да го купите и поставите отделно (със сигурност от Notebook.bg биха Ви асистирали в този случай). Останалите по-важни спецификации включват вградена камера и микрофон, 3 клетъчна батерия издържаща до 4 часа, и операционна система Windows 8.1.

В заключение смятам, че този модел е един достатъчно мобилен /2,4кг/ и в същото време много мощен лаптоп за геймъри или специалисти търсещи максимална изчислителна мощ. Силни страни са 4к дисплеят с отлични цветове и картина, супер бърз i7 процесор с 8 GB RAM памет. Като слабост считам единствено липсата на SSD, което би спомогнало за още по-бързата работа на машината и операционната система като цяло. Ако цената от над 2600лв за този модел не е по джоба Ви, в notebook.bg се предлагат и някои по-евтини предложения от същата серия – такива с FullHD дисплеи или i5 вместо i7 процесор, с цени и под 2000лв.

Ето и малко повече снимки на лаптопа :

 

Share This Story!

No Comment

Comments are closed.