Нещата не отдавна се промениха, гугъл се ядоса, серп-а се напълни със спам сайтове отвсякъде. И ето, че гугъл пусна своята зоологическа градина! Малко оцеляха от атаката на пандите и пингвините? Но защо? Като цяло пингвин „атаките“ обхващат сайтове които са свръхоптимизираним, тоест много линкове, кратък период, един и същ текст на линковете, никакво разнообразие и подобни. А пандите атакуват предимно сайтове с лоша on-page оптимизация, тоест съдържанието на сайта ( не трябва да е кратко, колкото повече толкова по-добре, уникален текст или загивате и не забравяйте доброто оформяне на текста като параграфи, подзаглавия и други). Един друг ъпдейт който поряза доста сайтове е EMD ъпдейта. Той засягаше сайтове с exact-match домейни, тоест имате сайт за фитнес храни и домейна ви е fitneshrani.com, разбира се сайтовете с по-голям авторитет не са засегнати, но сайтовете с по-малък авторитет направо политнаха назад в ъпдейта, за съжаление спасение от този ъпдейт няма, освен ако не оправите авторитета на сайта.

Има ли лечение?

За мен лечението от тези ъпдейти е мит, но някои казват, че ако махнете или промените страниците със лошо съдържание и оправите беклинковете (различни анкор текстове, брандиране и др.), на следващия ъпдейт може пандата да Ви отмине. Търпение му е майката! А също така премахвайте всякакви sitewide връзки, тоест ако сте сгрешили да купите линкове от футъри и блогролове, махайте ги, вместо това си направете връзки от типа url.com. И не трябва да забравяме, че връзките трябва да са релевантни.

„Новото“ всъщност е старо

Ако се замислите, нищо ново няма, просто който не е правил оптимизация както трябва загива, а който е отива напред. Гугъл премахва спам сайтовете, изчиства серпа, а Вие за да оцелеете трябва да му покажете, че не сте от тези спам сайтове. И преди и сега има хора които са залагали на качествено съдържание и разнообразни и релевантни беклинкове.
Пандата на пръв поглед е безобидна, но това далече не е така!
Пингвините не са страшни, но клъвнат ли те веднъж, шансът за лечение е малък.

Share This Story!

No Comment

Comments are closed.