С напредъка на високите технологии все по-често виждаме различни нови изобретения, кое от кое по-примамливи. Връх в новите технологии са хибридите между таблет и лаптоп, какъвто е и новият Acer Aspire P3 Ultrabook. Всъщност, оставяйки настрана възможността да се изфукаме и да сме в крак с модата, хибридът може да ни послужи за редица цели и да спаси ситуацията в различни обстановки. А и кой не би използвал възможността да си купи две устройства на цената на едно, като може да избере по-удобното в зависимост от това къде се намира?

Acer Aspire P3 Ultrabook
Acer Aspire P3 Ultrabook

Най-голямото предимство на Acer Aspire P3 Ultrabook е фактът, че той е и таблет, и лаптоп. Всъщност, той е точно това, от което се нуждаете в даден момент. Когато го отворите и включите, вие може да прецените дали искате да го ползвате под формата на таблет, да използвате клавиатурата му и екрана, съединени като лаптоп за по-удобно писане и повече производителност, или да отделите екрана напълно, намалявайки теглото му почти на половина. Всъщност, общото тегло на устройството е 1.39 килограма. Теглото само на екрана-таблет е 790 грама, а на клавиатурата – 600 грама. Размерите на таблета са 295.4 мм x 190.7 мм х 9.95 мм, а клавиатурата добавя по-малко към всяка страна, включително и 9.8 мм към дебелината.

Колкото до хардуера, Acer Aspire P3 Ultrabook определено има какво да предложи на феновете на бързите компютри. Размерът на дисплея е 11.6 инча, а технологията му е IPS. Acer са решили да използват стандартна резолюция от 1366х768 пиксела за новия си хибрид. Процесорът е Intel, което ясно се разбира от всички реклами на продукта, както и стикера Intel Core Inside. В зависимост от предпочитанията на потребителя, процесорът може да е Core i3 или Core i5. RAM паметта и големината на твърдия диск също са по-избор – съответно 2GB или 4GB оперативна памет и 60GB или 120GB място за съхранение на данни. Хибридът разполага с две камери – предна с резолюция 720p, подходяща за видеоразговори и самоснимачка, и задна 5-мегапикселова. Възможностите за свързване са различни и включват Wi-Fi с честоти 802.11a/b/g/n, micro-HDMI порт, USB 3.0 порт и Bluetooth 4.0 Acer Aspire P3 Ultrabook се захранва от 40Wh батерия, която му осигурява около 6 часа живот.

Друга причина да изберем Acer е тази, че Acer Aspire P3 Ultrabook е разработен да поддържа безпроблемно Windows 8, и компанията-производител препоръчва именно тази операционна система. Разбира се, лаптопът ще работи перфектно и с Windows 7, а също и с Windows XP, ако има фенове на класическата система, която преди около месец остана без поддръжка от страна на Microsoft. От Acer препоръчват и цена за хибрида – $800 за базовия модел, чиито характеристики сапроцесор Intel Core i3, 2GB RAM и 60GB твърд диск. На уебсайта на производителя не е посочена цена за другите варианти, които имат по-високи показания, но вероятно тя ще е над $1000.

Рекламното лице на Acer Aspire P3 Ultrabook е DJ Tiësto. В рекламен клип на страницата на хибрида са показани всичките му преимущества, а именно компактните размери и лекотата, която позволява да се носи навсякъде, високото качество на снимките, заснети със задната камерата, удобството, което позволява комбинацията между лесна за използване клавиатура и сензорен дисплей, високото качество на видео разговорите с помощта на предната камера, дългия живот на батерията и (особено подчертано), модерниявъншен вид на продукта. Показани са също и някои от софтуерните възможности, но със забележката, че не всички от приложенията на клипа са предварително заредени – допълнителните могат да се изтеглят от Windows Store. Посланието на клипа е, че никой не може да ни спре да осъществим мечтите си, а с помощта на Acer Aspire P3 Ultrabook това може да е по-лесно от всякога.

Ето го и клипа:

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...