Серията Aspire на Acer предлага редица разнообразни лаптопи със подходящи производителност, графика и комуникационни възможности, които да умножат възможностите за забавление, работа и свързване с роднини и приятели. Един от най-добрите представители на серията е Acer Aspire S7, лаптоп, който може да осигури всичко, от което се нуждаете на сравнително достъпна цена.
Acer

Дисплей
 • Размер: 13.3 инча
 • Резолюция: 1920х1080 резолюция
Acer Aspire S7 има дисплей със среден размер, който позволява повече удобство при гледане на филми или използване на приложения, които изискват повече прецизност отколкото лаптопите и таблетите с 10-инчови дисплеи, а същевременно е по-удобен и компактен за пренасяне от големите 15 и 17-инчови устройства. Високата разделителна способност (Full HD) гарантира натурални изображения, повече детайли и по-ярки и живи цветове.
Процесор
Процесорът на Acer Aspire S7 e произведен от Intel и има следните характеристики:
 • Име: Intel® Core™ i7-3537U
 • Кеш: 4M
 • Брой нишки: 4
 • Максимална честота: до 3.1 GHz
Процесорът, който Acer Aspire S7 използва е от ново поколение и изключителен бърз, което ще гарантира безпроблемна работа на системата не само по време на сърфиране в интернет, но и при използването на по-сериозен и тежък софтуер, включително и игри.
Видео производителност
Видеокартата на Acer Aspire S7 е също на Intel – Intel HD Graphics 4000. Тя е идеална за захранване на високо-резолюционния дисплей и обещава по-добро визуално изживяване, както и по-приятни игрални мигове на геймърите. Видеокартата работи със споделена памет (от оперативната).
Памет
Acer Aspire S7 разполага със 4GB DDR3 оперативна памет (RAM), която допълва силния процесор за гладка и безпроблемна работа на системата. Има опция да се добави още RAM памет – 2 или 4GB, което ще подобри още повече и без това високата производителност на лаптопа.
Свързване
Acer Aspire S7 разполага със следните възможности и опции за свързване:
 • Възможност за интегриране на мрежова карта през USB
 • Wi-Fi 802.11 a/g/n
 • Bluetooth 4.0 + HS
 • 2 USB 3.0 порта
 • HDMI
 • Четец за карти
Многото възможности за свързване на Acer Aspire S7 го правят подходящ за различни видове дейност – както за употреба за работа и бизнес, така и за домашен и игрови компютър. Възможността за интегриране на мрежова карта през USB предлага опции за добавяне на нова, по-силна външна WLAN карта, както и на 3G модеми и устройства. Лаптопът поддържа най-разпространените възможности за безжична интернет връзка – Wi-Fi 802.11 a/g/n, както и най-новата, наложила се скоро Bluetooth технология – Bluetooth 4.0 + HS, оптимизирана за по-бързо прехвърляне на данни. За някои двата USB порта може да не са достатъчни, но е важно да се отбележи, че те са 3.0, което значително ускорява прехвърлянето на данни и подобрява комуникацията между периферните устройства и лаптопа. Имайте предвид, че винаги може да се добави външен USB порт, който ще ви даде свободата да свържете всичките си USB устройства наведнъж. HDMI опцията за свързване ще ви позволи да прехвърляте изображения директно към екрана на телевизора, а четецът за карти ще ви улесни при прехвърлянето на данни от устройства като смартфони, фотоапарати, MP3 плеъри и други.
Опции за видео разговор
Acer Aspire S7 е снабден с вградена 1.3MP камера, която ще ви позволи да се свързвате с близките и приятелите си във видео разговор с добро качество на картината. Вграденият микрофон и колони са достатъчни за перфектна комуникация – както за получаване на звук, така и за изпращането му.
Батерия
Батерията на Acer Aspire S7 e от ново поколение – четириклетъчна и според технологията Li-Ion, което означава, че няма памет и е по-лесна за поддръжка. Тя ще даде възможност за работа с тежкия 1.3 кг. лаптоп до 6 часа при икономичен режим на работа.
Софтуер и заключение

Хардуерът на Acer Aspire S7 е съвместим с Windows 8 и операционната система ще върви повече от перфектно на това бързо устройство. Това е и мнението на компанията Acer, които препоръчват лаптопът да се използва с най-новата система на Microsoft. Като цяло, лаптопът е подходящ за използване от всеки – бизнесмени и работници, студенти и геймъри. Той съчетава силен процесор, екран с висока резолюция, който не ощетява лекотата и компактността му, добро количество памет и множество опции за свързване и комуникация. Acer Aspire S7 е един от лидерите на българския пазар за високи технологии в момента и напълно въплъщава концепцията на Acer,с помощта на която компанията иска да стане производител на компютри No 1 в света.

Acer Aspire S7

Ако ревюто Ви е харесало може да прочетете и ревюто за Acer Aspire P3.

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...