Ако търсите бюджетен лаптоп на цена до 500 лв., то определено сте попаднали на правилната страница. Ще представя на кратко бюджетен модел от Lenovo предназначен за ежедневно ползване, интернет, музика и филми. Моделът Lenovo IdeaPad B50-45 е подходящ за всички които търсят бюджетно решение и искат да получат нещо което наистина си струва парите.

Лаптопът Lenovo IdeaPad B50-45 е със сравнително приятен дизайн и тегло от 2.32кг. което хич не е много. Нека погледнем характеристиките на моделът по-отблизо и разберем защо този лаптоп си струва.

lenovo-front

Дисплей

Стандартен матов дисплей от 15,6 инча с резолюция от 1366х768 пиксела. Резолюцията не е висока, тя е стандартна за тази големина на дисплея, но тука специално е матовото покритие което дава сравнително добра видимост на екрана в сравнително силно осветено помещение.

В случай, че дисплея наистина не Ви харесва, има техническа възможност (при запитване в технически сервиз) да се намери дисплей от същата големина с по-висока резолюция, но моето лично мнение е, че ако не държите на високата резолюция, не си струва, защото цената за новия дисплей не е ниска, също така има и високи сервизни такси за сменяне (освен ако не намерите сами дисплей в eBay и не си го смените сами, тогава си струва, но все пак дисплеите са скъпи, особено с доставка до България).

Процесор

Процесора е енергоспестяващ AMD E1 6010 с работна честота от 1.35ghz и 2 процесорни ядра. Това е може би единствения по-голям недостатък на лаптопа, тъй като възможността за по-късен ъпгрейд е почти нищожна. Въпреки това процесорът се спрява с повечето ежедневни задачи като интернет, full hd филми, музика, скайп и други леки приложения.

Графична карта

Графичната карта също не е нещо наистина толкова специално, тя е AMD Radeon R2 със споделена памет. По-добра е от доста вградени Intel видео карти и това прави подкарването на леки игри възможно, имайки предвид резолюцията на лаптопа.

Памет и HDD

Паметта на лаптопа е 4GB DDR3 1600mhz, като възможността за ъпгрейд е до 16, но едва ли ще са Ви нужни някога. Тези 4 гигабайта са стандартни, по желание може да допълните с още 4 ако смятате, че използвате наистина много приложения едновременно, но все пак честотата на паметта не е чак толкова ниска и според мен ще Ви свърши работа.

Твърдия диск на лаптопа е 500GB 5400rpm, като имате разбира се възможност да сложите SSD, което би подобрило работата Ви с лаптопа.

lenovo-laptop-b50-45-main

Екстри

Лаптопът има USB 3.0 вход, Bluetooth, камера и микрофон – съвсем стандартни екстри за лаптоп от моделите Lenovo IdeaPad. Има също така и HDMI изход – благодарение на вградения AMD Radeon R2.

DVD записвачка е също екстра която присъства при този модел, както и четец за карти памет. Четецът за пръстови отпечатъци е също така нещо ново и една иновативна екстра която при доста лаптопи я няма.

Заключение

Lenovo IdeaPad B50-45 е един стабилно и добро бюджетно решение ако сте решили да закупите лаптоп за нужди като скайп разговори, браузване в интернет или гледане на филми. В България моделът идва на цена от под 500 лв., което го прави едно добро решение за доста потребители на нашия пазар.

 

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...