Социалните мрежи са навсякъде около нас и са особено важни при онлайн маркетинга и бизнеса. Следващите 4 инструмента които ще Ви представя са били представяни и избирани многократно от професионалисти.

Buffer

buffer-social-medias

Buffer е уникален инструмент позволяващ Ви да публикувате в 5 различни социални мрежи като Ви дава статистики за публикациите. Определено този инструмент улеснява използването на едни от най-важните социални мрежи, като има и възможността да се качва снимка и публикуват линкове във всяка една от социалните мрежи.

BuzzSumo

За мен това е един от най-мощните инструменти за анализ на социалната активност на даден уеб сайт. Инструментът е платен, но има безплатна демо версия. Въвеждайки url или кл. дума, Вие виждате статистики кои страници са най-споделяни в социалните мрежи. Наистина помага ако искате да проверите дали някоя от вашите статии е била вайръл или кой Ви е линкнал (за съжаление линковете могат да се преглеждат само от премиум потребители и не мога да кажа много за този функция).

Hootsuitehootsuite

Друг наистина полезен инструмент, чиято безплатна версия Ви позволява да ползвате 3 акаунта от различни социални мрежи едновременно. Този инструмент е подобен на Buffer, но с някои разширения, като има и добавка за Chrome която го прави наистина лесен за използване.

Ahrefs

Макар и предназначен за мониторинг на линковете към даден сайт, Ahrefs инструмента дава наистина добри статистики относно колко социално активен е нашия сайт. Безплатната версия дава информация относно колко харесвания, туитвания, фейсбук споделяние и g+ има вашата страница, а платените планове предлагат повече социални мрежи като LinkedIn и Pinterest. В комбинация с другите статистики които инструмента дава, той е един наистина добър избор за мониторинг на социалната активност на сайта Ви.

Всички от тези 4 инструмента са наистина добри, като безплатната версия на Buffer е по-добра от тази на Hootsuite например, а безплатната версия на BuzzSumo е по-добра от тази на Ahrefs, като и 4-те инструмента ни ограничават доста в безплатните демо версии.

 

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...