Здравейте драги читатели, независимо дали сте фенове на телефонът от Apple, то тази статия е точно за вас. Статията има информативна цел, като тайничко се надявам хората да не се лъжат да купят iPhone повече.

Ще започна просто и кратко – iPhone е тренд, бранд, марка, може би всичко, но не и телефон който да си струва парите които трябва да заплатите за него. Отговора на въпроса “защо?” ще дам в следващите няколко параграфа.

Причина 1: той не е предназначен за нормалния потребител

Да точно така, купувайки си iPhone, ако не се си имали работа с iOS или Mac OS, то значи този телефон не е за вас. Ако от дете сте свикнали да работите с Windows, то с купуването на iPhone Вие си правите лоша услуга. Инсталирането на iTunes софтуер за Windows, който с всичките Apple updates само ще затормози компютъра Ви, е едно от препятствията с които трябва да се справяте. Ако пък сте решили да подарите на баба Ви един iPhone 4 или 5, то ще трябва да и ходите по-често на гости, за да и обясните, че не може да си дръпне mp3-ки през браузъра или, че не може да прати на дъщеря си селфи как си сменя ченето 🙂

Причина 2: цената не си заслужава

Това мисля, че почти всеки го знае когато закупува телефона, но в България е модерно да имаш iPhone 6+ със калъф на луис витон, но пък да караш Голф на газ или да пиеш 3в1 в кафето (знаеме се). За парите на един iPhone 6, можете да си купите Galaxy S4, който е еднакво добър, бърз и според мен даже по-красив, а пък който иска по-голям екран има Note 2 и 3. Има много алтернативи с Android.

Причина 3: новият iPhone 6 и 6+ се огъва

Да наистина, макар и от Apple да парадират с качество, телефона се огъва в джоба буквално и за това има милиони статии в интернет, оплаквания в Apple и други доказателства. Тоест – качество реално по-добро няма.

Причина 4: хардуер от Samsung

Нещо което на мен лично не ми допада. Защо да си купувам телефон за 2 хиляди лева та и повече, след като под капака хардуера е на Samsung (за който не вярва, моля да потърси в Гугъл). Едва ли някой купува iPhone само заради дизайна и облите ъгли които сигурно от години не са се променили, а пък и има толкова подобни алтернативи.

Причина 5: винаги последни

Когато купите iPhone 6+ веднага започвате да се хвалите колко Ви е голям дисплея и с колко кадра в секунда може да снима камерата. Хайде стига де – всичко това го има в Android преди месеци.

Какво печелите като купите iPhone 6? Едва ли имате MacBook Air/Pro, както и някоя хубава кола за 40 000 евро, за да си вземете и телефон от тази  ценова класа и да покажете на другите колко са бедни, не че това е хубаво нещо. Но нали сме Българи…

 

Share This Story!

No Comment

Comments are closed.