Lenovo и Acer са два от най-големите производители на лаптопи с изключително разнообразие от модели във всички ценови класове.

За разлика от преди години, днес Lenovo е доста престижна марка, а лаптопите са предпочитани както от обикновени потребители, така и от бизнеса. Освен с по-качествени продукти, Lenovo успява да спечели сърцата на потребителите и благодарение на все по-доброто си обслужване. Трябва обаче да спомена, че техният съпорт не е твърде конкретен в отговорите си, а социалните им канали не се обновяват много често. Според последни данни, съпорт отделът на Lenovo ще ви държи два пъти по-дълго време на телефона в сравнение с останалите популярни производители.  Но какви модели предлагат Lenovo и Acer?

По отношение на дизайна Lenovo разполагат с доста голямо разнообразие от продукти. Моделите от серията IdeaPad Yoga се отличават с иновативен и практичен дизайн и лек корпус. Клавиатурата и тъчпада на Lenovo са стандарт за качество при производството на лаптопи. Бърза реакция и точна навигация, както и фина изработка на детайлите са отличителната черта за моделите на Lenovo от средния и премуим ценови клас.

Асеr също пуска често нови продукти, а един от качествените модели от тази година е Aspire S7. Той се отличава с елегантно и тънко алуминиево тяло и дисплей с Gorilla Glass защита. R7 е модел, който въведе иновативен дизайн наречен ‘Ezel’, позволяващ на потребителите прецизно да нагласят позицията на екрана. Една от областите, които намирам за проблемна при Acer e странното разположение на бутоните при някои модели като Acer Aspire V7. Компанията предлага и доста иновативни продукти, ултра тънки лаптопи и хибридни модели.

И двете компании предлагат модели в ниския ценови клас подходящи за българския пазар, които обаче страдат от различни несъвършенства – малък ъгъл на видимост, проблеми с аудиото, дисплеи с малка плътност на пикселите и др. Aspire M5 например страда от недостатъчна сила и яснота на звука от високоговорителите, Aspire V5-122P има деформираща се клавиатура, а слабото място на Aspire V3 е тъчпада.

Ако трябва да съпоставя цената спрямо качеството, то Lenovo е една идея по-напред от Acer. Lenovo предлага голямо разнообразие от лаптопи на атрактивни цени. Разгледайте сериите G Essentials, ThinkPads и IdeaPads и ще се убедите в това. Издръжливият X140e от серията ThinkPad е не цена 730 лв., а новият Helix Ultrabook ще е ваш срещу 2000 лв..

Acer също предлагат много модели във всички ценови сегменти. Acer Aspire E1 с Intel процесор струва само 600 лв., докато S7 е на другия полюс – цената му е солена 2200 лв., но това напълно отговаря на качеството, което ще получите. Друго интересно предложение от Acer е 11.6’’ Chromebook на цена 440 лв. или 600 лв. с тъчскрийн. Това е продукт подходящ за развиващите се страни.

Ако търсите нискобюджетно решение разгледайте Lenovo G50 – модел който се среща на цена около 500 лв. Този лаптоп разполага с двуядрен процесор, 1 TB твърд диск, 15.6 инчов екран и 4GB RAM памет. Модел на Acer с подобни параметри ще ви струва малко по-скъпо, като сходни характеристики има Acer Aspire E1.

При избор на лаптоп трябва да вземете в предвид много фактори – начин на употреба, желани параметри, големина на дисплей, обем памет, диск и др. И двата производителя предлагат голямо разнообразие от модели със сходно качеството и цени, затова изберете модел според личните си предпочитания и вкусове.

 

Share This Story!

No Comment

Comments are closed.