Lenovo Y50 определено е един от най-значителните и мощни лаптопи в портфолиото на фирмата. Със спецификациите които лаптопът разполага, подкарването на което и да е приложение не би било трудност за лаптопа, а идеята му е да бъде първенец сред геймърите. Макар и не толкова лек и тънък, лаптопа има значително красив дизайн, което му дава наистина голямо предимство.

С цена започваща от 2300 лева, лаптопът се среща с вариации на дисплея от 1600×900 до Ultra HD резолюция, а процесорът е 4-та генерация i5 или i7. Това което много други намират за недостатък е имено ниската яркост и лошото предаване на цветовете, това е и може би единствения му недостатък. Ясно ни е, че този лаптоп определено не е бил създаден да бъде наистина мобилен, теглото и лошия дисплей говорят за това.

Производителност

Ако пък обаче търсите наистина голяма мощност от този ценови клас до 2500лв, този лаптоп има наистина какво да Ви предложи. С последна генерация i7 процесор и 16gb рам памет, в комбинация със Samsung SSD, определено ежедневната работа ще върви наистина гладко на този компютър. Версията с Intel i7 достига до 3.5ghz честота на ядрото, което подсказва още повече, че наистина грижите които сте имали относно приложенията, ще си тръгнат.

Видео картата която се грижи всички игри да тръгват на лаптопът е GeForce 860M, с 4gb оперативна памет, можете да забравите всякакви грижи от типа “тази игра ще ми тръгне ли?”.

Ако търсите мобилен и преносим геймърски лаптоп, то този модел не е вашият отговор, но ако търсите наистина мощен лаптоп, с който да забравите всякакви грижи относно производителността, то Lenovo Y50 e за вас.

Ето и няколко снимки от лаптопа, който според мен лично е наистина красив, макар и не толкова мобилен:

 

Share This Story!

No Comment

Comments are closed.