Prodvigator.bg е инструмент създаден от Netpeak който би могъл да Ви помогне доста при оптимизацията на вашия уебсайт за търсачки за родния Гугъл. С доста широки възможности, оптимизацията за търсачки в Гугъл България става наистина олекотена с използването на този инструмент.

Prodvigator.bg е първият и може би единственият подобен уеб сайт който предлага такъв набор от инструменти за Google.bg. При оптимизацията за Google USA/UK нещата са сравнително по-лесни откъм гледна точка на инструментите за seo, но за родината подобен инструмент за съжаление не съществуваше.

Инструментът има и безплатен план за всички които желаят да го разгледат и тестват.

Възможностите на инструмента са доста и сега ще разкрия някои от тях, а именно анализа на уеб сайт и ключови думи. Когато посетим уеб сайта виждаме главно поле казващо “въведете домейн или ключова дума”.

prodvigator-1

За примерен сайт съм въвел spaclubbor.com, а общия отчет както виждате е наистина подробен и с приятен интерфейс

prodvigator-2

Както виждате на първо място инструмента ни дава кратка статистика за нашия уеб сайт, а по-долу се виждат 5 фрази по които сайта се класира наистина добре. Отдясно също така може да видите и 5 платени фрази по които сайта също е на челни позиции.

В ляво има меню “търсени фрази” което ни разкрива по-подробно по кои фрази нашия сайт се класира на челни позиции.

prodvigator-3
Нека хвърлим един бърз поглед и на менюто “страници” под структура на сайта, където ще видиме подробен отчет кои наши страници се класират най-добре в търсачката

prodvigator-4 

Нека направим предглед на някоя ключова дума и напишем примерно “хотели велинград” в главното поле за търсене.

prodvigator-5

Отчетът който получаваме е наистина подробен и с възможността за филтриране. Тук обаче имаме и възможността да посетим менюто подсказки, което ни дава един наистина ценен списък с ключови думи по които можем да оптимизираме или да разгледаме по-подробно.

Нещо също така нещо наистина уникално в този инструмент е “динамика на позициите” което може да видите в менюто отляво. Тук се показва отчет със сравнение за класирането по ключовата дума която сме въвели в инструмента и как класацията на сайтовете се променя по дадената дума.

prodvigator-dinamika-na-poziciite

Както виждате инструмента ни дава наистина подробни отчети за това как нашия уеб сайт се представя в Гугъл, но разбира се неговите възможности са далеч по-големи от това в ръцете на знаещия. В този сео уебинар може да видите по-подробно как да използвате този инструмент. Аз използвам този инструмент за всички мои български проекти и го препоръчвам ако не сте го направили да го направите и Вие.

 

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...