В края на 2014-та година от Samsung пуснаха фаблетът Galaxy Note 4, с което показаха, че са наистина сериозно в играта на фаблетите и заемат челни позиции. Като стар фен на Samsung реших да направя едно ревю на този телефон, тъй като той не е за всеки нормален андроид почитател.

Големият екран и S-Pen стайлъса от Samsung, са нещо което е в фокуса на всички когато виждат телефона за пръв път. Телефонът тежи едва 180 грама, но в ръцете е като гигант, а огромния му дисплей с 1440p (1440×2560) резолюция е едно от нещата което дава предимства на телефона пред другите фаблети. Нека погледнеме характеристиките на този модел по-отблизо :

Процесор

Определено мога да кажа, че процесорът на серията Galaxy Note последните 2 години е изключително бърз и мощен. Четириядрения Krait 450 с тактова честота от 2,7 гигахерца показва, че няма да имате проблеми с изчисленията, а това за хора търсещи фаблети от висока класа е наистина важно. В комбинация с графичния ускорител Adreno 420, от Samsung са се погрижили това устройство да подкара абсолютно всяко приложение за Android.

Екран

Както вече знаем екранът на фаблета е 5.7 инча с резолюция от 2560х1440 пиксела, което е наистина забележимо, въпреки факта, че в момента всеки сериозен фаблет от високата класа бива произваждан с такава резолюция.

Памет

3 гигабайта рам – това е нещо което определено отличава телефона от всеки друг андроид модел. Въпреки, че все повече телефони биват произвеждани с 3 гигабайта рам, Samsung e първият сред тях.

Относно паметта на телефона, той идва с 16/32гб вградена и четец за карти до 128 гигабайта, което е напълно достатъчно.

Батерия

Батерията за телефона е доста добра, но въпреки това едва ли ще надмине очакванията. Тя е литиево-йонна 3220mAh и по официални данни издържа 20 часа 3g разговор, би могла да издържи спокойно и два дни в джоба Ви, ако не тормозите фаблета (например ниска светлина на дисплея и режим на пестене на енергия).

Камера

16mpx камера стои в гърба на телефона, подпомогната с оптична стабилизация, снимките които този телефон прави са наистина с високо качество. Предната камера е 3,7mpx която снима в 1440p резолюция.

 

Макар и идващ с Android 4.4, се очаква ъпдейт до 5.0 даже и до 5.1. В заключение също така мога да кажа, че това е наистина фаблет на изминалата 2014-та година, а ако сте решили да си го купите, то можете да го закупите от Щепсел.БГ за 1188лв, което е наистина ниска цена за този телефон в България. Шансовете да Ви разочарова са ниски, за това не се колебайте!

 

Share This Story!

No Comment

Comments are closed.