Samsung Galaxy S6 бе обявен в началото на месец Март и честно казано аз останах наистина разочарован от модела. Явно очакванията ми бяха твърде големи, тъй като за мен, единственото ново нещо в този смартфон е софтуерния ъпдейт от Google и Samsung.

В последната четвърт на 2014-та година бе официално обявено, че Apple продаде повече смартфони от Samsung, това е нормално, заради новия iPhone 6 и 6+ който пуснаха наскоро. Дали обаче от Samsung ще могат да върнат позициите си? Съмнавям се! Иновативността която показаха от компанията при модела Galaxy S6 е нулева. Разчитат изцяло на софтуер, което ще им донесе загуби. Galaxy S6 ще се продава, това е факт, но това е и ефект от маркетинга и популярността на предишните модели, ефект който често срещаме при айфоните.

Въпроса ми е, хардуерно погледнато, какво ново видяхте при Galaxy S6, което вече не беше пуснато на пазара? Моделите Galaxy на Samsung бяха успешни именно поради този факт, че носеха иновативност и винаги бяха първи при пускането на нов вид хардуер. Е да ама вече не е така. QuadHD дисплей сме виждали, 3gb ddr4 рам също сме видяли, да не говоря, че дизайна на смартфона също не е толкова променен. Аз не хейтвам, това са си факти.

От Samsung решиха да махнат слота за microSD карта, решиха да направят и батерията несменяема. Честито на Samsung, аз вече не съм им фен. Единствено читави им остана Galaxy Note серията, едни наистина мощни фаблети. Аз повече няма да коментирам, коментарите и изводите ги оставям на вас, последно бих добавил единствено цената на смартфона, която доближава тази на iPhone, Вие си направете също така изводите дали си заслужава.

 

Share This Story!

Loading Facebook Comments ...