Вероятно много от вас са чували слухове за новата операционна система на Майкрософт и то не само за десктоп, но и за телефони. Макар и песимист като човек, ще напиша доста положителна неща за новата ОС, защото на пръв поглед наистина вдъхва доста доверие, а и екстрите които носи не са хич малко.

Нека си спомним някои от недостатъците на старата версия, а именно – Windows 8. Някои от тях са липсата на класическо старт меню.

Добрата новина е, че старт менюто се връща в новата версия и като цяло визуалните подобрения наистина са много… и добри. Ето един скрийншот :

Какво друго можем да очакваме?

Майкрософт се опитва и наистина е на път да достигне това което мнозина не успяват – да обедини своите продукти в една операционна система и това може да наистина да стане с новия Windows 10.

windows-10-universal

 

Представете си : игрите за телефон, Xbox и десктоп да бъдат подкарвани безпроблемно на една и съща операционна система. Звучи прекрасно нали? Но дали ще успеят от Майкрософт е съвсем друг въпрос, но не можем да отречем, че този път са тръгнали към правилната посока.

Ъпдейт за мобилните телефони

Точно така, Windows 10 ще бъде и ъпдейт за много смартфони с Windows Phone версия 8.1, което е една чудесна новина. Скрийншот :

windows-10-mobile

Не изглежда толкова зле, като се очакват доста подобрения относно производителността на телефона, доста визуални промени и разни екстри като нови Lumia приложения за телефоните с 20/40 мегапикселови камери.

Share This Story!

No Comment

Comments are closed.